Selvforsyning {{forumTopicSubject}}
Hej.
Jeg er begyndt a interessere mig for selvforsyning, hvor jeg har planer om a holde kaniner.
Men jeg er også interesseret i hvad man kan bruge fra naturen. I min fars have er der hindbær, rabarber, solbær, blåbær og så de der små sorte bær der sidder i klaser, navnet har jeg fuldstændig glemt
Og jeg har planer om a plukke hyben når de engang modner.
Men hvad kan man ellers bruge? Hvad har i haft succes med a bruge?
sep 2011
Følger: 1 Følgere: 1 Haver: 1 Emner: 6 Svar: 42
Vejbredblade har jeg brugt i gratin/souffle. Og Brændenældeskud til gratin/ovnretter og suppe.
Førhen, da jeg havde plads til tørring, tørrede jeg vilde urter og blomster (til te), og især brændenælder - knuste de tørrede blade, og kom det i brøddej.
Jeg bruger mest citrontimian til at lave urtesalt, men man kan sikkert også bruge vilde urter.
De sorte bær i klaser er nok hyldebær. Gode til saft og suppe.
Blomsterne kan man jo lave hyldeblomstsaft eller hyldeblomstpandekager af.
Hybenmarmelade er lækkert, men det er træls at udkerne dem, og der er ofte mange ørentvister i .
feb 2015
Følger: 1 Svar: 13
Selvforsyning