{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Villa/hushave Ca. 2500 m2

2.032 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen have er oprettet og stemt ind. Opret din egen have

- Fru Segnitz -
Kvinde | 43 år | Oprettet: 12. jun 2012


Villa/hushave Ca. 2500 m2

Primær anvendelse:
Beplantning
Havens elementer
Bålplads
Urtehave og højbede
Hønsegård
Frugttræer
Bærbuske
Blomsterbede
Legeplads
Nøddehegn
Gårdsplads
Forskellige træer
Beskrivelse
Ordet have betyder "det hegnede". Tidligere blev det samme ord også brugt om:
* dyrehave
* kohave
* hestehave
* skovhave

Alle har det fælles, at de er indhegnede områder, beregnet til et bestemt formål. Den anvendelse af ordet stammer fra en tid, da landskabet ikke var hegnet, som det er i dag. Kreaturerne var enten tøjrede eller også var de under opsyn af en hyrde. Markerne var ganske vist hegnede, men kun indtil høsten. Derefter "opgav man ævred" (hegningen) og brugte kæppene som pindebrænde.
I nutidens forstand er det altså hegnet, der sætter haven som have. Det er der ikke mange problemer i, for de fleste danske haveejere foretrækker at være omgivet af en eller anden form for hegn, der på én gang markerer territoriegrænserne og skærmer jordstykket mod den hårdeste klimafaktor i Danmark: vinden.
Haver kan dyrkes på mangfoldige måder, og ingen af dem er sådan set bedre end andre, men skik og brug eller forskellige bestemmelser betyder ofte, at der kun er begrænsede muligheder for at gøre noget anderledes end naboerne. I de fleste haver finder man en hel række elementer, der ganske vist ikke er nødvendige hver især, men som alligevel føles så "rigtige", at de fleste har dem:
* Bed, Specialbed
* Hegn
* Forhave
* Kompostbunke (eller -beholder)
* Køkkenhave
* Plæne
* Prydbusk
* Prydtræ
* Redskabsrum
* Sandkasse
* Skærehave
* Sommerblomst
* Staude
* Stedsegrøn plante
* Stenbed
* Sti
* Terrasse
* Havedam
* Havenisse

Det kræver en del forudsætninger at kunne tilplante og pleje en have. Der er dels en viden, som skal skaffes, og dels en række færdigheder, der skal opøves. Havedyrkning er en grænseadfærd: På den ene side beskæftiger man sig med naturen og skal have indsigt i dens virkemåder. På den anden side er havekunst "kultur" (dyrkning) i alleregentligste forstand. Haver er simpelt hen dyrket natur.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Have
Kommentér på:
Villa/hushave Ca. 2500 m2
x