{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.091 visninger | Oprettet:

Martin H
Martin H
Tilmeldt:
15. sep 2011
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 3

Blomster bed midt i haven, hvad for blomster? {{forumTopicSubject}}

Hej,

Vi har for et par år siden købt en villa med ca 500M have, og der er ikke meget andet end græs.
Jeg kunne godt tænke mig have et stort rundt blomsterbed midt i haven.
Men hvad jeg skal komme i det ved jeg ikke.
Det skal være ca 3Meter i diameter, og det skal være noget som er flot og velduftende, men også nemt at holde.
Havde fået forslået storkenæb som bundække og så pæoner, tror jeg de hedder. Men synes det bliver lidt for mormor agtigt. (Vi er midt i tyverne) smiley
Jeg ved ikke så meget om blomster og sådan, så alle input har interesse.

Mvh
Martin


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Blomster bed midt i haven, hvad for blomster?
  • #1   15. sep 2011 Roser er altid godt og flot. Men de kræver lidt pasning sommeren over, for de har en meget lang blomstringstid.

    Du kan også vælge Rhododendron, men de blomstrer kun i foråret. Man kan få sorter der blomstrer lidt senere. De er nemme at passe når de står der i deres surbundsbed. smiley


  • #2   15. sep 2011 sankthansurt

  • #3   15. sep 2011 nemme at plante er en bi og sommerfugle plante

    http://www.idenyt.dk/Haven/Blomsterhaven/Skonne-sankthansurt-31394


  • Rasmussen .
    Rasmussen . Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Svar: 1
  • Martin K
    Martin K Tilmeldt:
    aug 2011

    Følger: 1 Svar: 18
    #5   16. sep 2011 jeg ville sætte en hæk rundt om bedet af lavendler meget nem at holde de klippes i april måned midt i. fin duft og flotte farver.

    jeg ville også sætte noget stedsegrønt, evt. et fyr træ som man selvfølglig ikke skal lade vokse op i himlen, altså i skal beskærer det. Så det er lidt hængene japansk inspireret, så har du en god grund form i et bed, hvor du ellers kan stoppe stauder ind og det er sådan lidt hvad du er til. men storkenæp er rigtig god som bundække hvis det skal være et "lukket" bed. ellers er det bare at finde nogle på nettet


  • #6   16. sep 2011 Martin K

    Sikke en god ide smiley

    Der findes et hav af nåletræer, også nogle der virkeligt ligner og kan formes som en slags japansk inspireret forkrøblet træ.

    Vi valgte at sætte japanske kirsebær træer i midten af vores to Rhodidendron bede vi fik lavet som selvstændige bede i græsplænen. Så det synes jeg jo selvfølgeligt klæder mine Rhododendronner bedst ;-))


  • Martin H
    Martin H Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 3
    #7   16. sep 2011 Tak for alle de gode input. Det med roserne er en go ide, der findes jo et hav af forskellige planter. Men skal jeg så ikke have noget som dækker bunden, så jeg ikke skal kæmpe med ukrudt?
    Georginer er ikke lige mig, så synes jeg næsten pæoner er flottere.
    Sankthansurt, ved jeg ikke rigtigt hvad jeg synes om, de er faktisk ret flotte.
    Det var en virkelig go ide med et lille træ i midten, så kommer der også lidt højde på.
    Det skal være så nemt at holde så muligt, det er ikke hver uge vi kommer i haven, så jeg er bange for at hvis det bliver for bart i bunden at ukrudtet ødelægger det hele.
    Mvh Martin


  • #8   16. sep 2011 Du kan sagtens lægge flis under roserne. Hvis du vælger dem skal du være opmærksom på ar de kræver lidt nusseri. Klippe visne blomster af, gødning af og til. Holde lus væk, og klippe den ned i det meget tidlige forår.
    Det er også vigtigt når de alligevel nusses at der holdes øje med sygdomme, der kan vise sig på bladende eller stænglerne.

    En rose bliver ikke så gammel, men siger at de faktisk skal skiftes ud når de er omkring de 5 år.

    Det er spændende at have roser, for der er så mange forskellige, jo mere man sætter sig ind i sorterne og plejen des mere interessant bliver det.

    Sankt Hans urt blomstrer kun her i sensommeren, men er meget flotte.


  • jacob j
    jacob j Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
    #9   16. sep 2011 er det ik forskelligt fra rose til hvor længe de lever vi har en klatter rose på hvors ene mur som som er 9 år gammel nu

  • #10   16. sep 2011 Jo, man deler som regel roser op i klatreroser, buskroser, vildroser og de mere almindelige/forældlede roser. Sådan mener jeg det er og har fået fat i det.

    De roser jeg taler om er de almindelige vi skærer ned idet tidligste forår, (De første jeg nævner plejer man ikke sådan at skærer ned, jeg gør i hvert fald ikke)
    Jeg kan se at de gamle jeg har, snart skal skiftes ud (ved ikke hvor gamle de er, da de stod her i haven da vi overtog) Det kan jeg se på bla. hoved grenene der er har fået stængelsvamp, der spreder sig opad og indad i grenen så de dør. Jo ældre en rose er des mere modtagelige bliver de for sygdom, det er min erfaring.
    Men man skal jo ikke bare skifte på grund af alder hvis planten ser sund og rask ud.

    Jeg er ikke så kyndig ud i roser, måske vi kan få en anden på banen der har mere erfaring end jeg har smiley


  • Martin H
    Martin H Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 3
    #11   19. sep 2011 Jeg har ikke noget i mod at gå og passe roserne, men det med at gå og hakke og hive ukrudt på altid er ikke lige mig.
    Jeg kunne godt tænke mig noget levende som dækkede bunden, bare ikke ukrudt. smiley


  • Martin K
    Martin K Tilmeldt:
    aug 2011

    Følger: 1 Svar: 18
    #12   19. sep 2011 nå du sætter bundække planter så er der ikke meget plads til andre stauder fordi bunddække planter har det med at brede sig en del. og hvis det ikke skal kvæle det måske lidt svage planter, så skal de jo hakkes som ukrudt.

    men du kan evt. tage den fyr, som jeg skrev om eller andre trær er selvfølgelig og ok jeg ville bare vælge stedsegrønt. men tag fx en fyr, og sæt den hæk af lavendler som vokser op i en 40 cm. højde som en lille "hæk"

    plant fyr træet ikke lige i midten, helst lidt ude i siden af bedet så den evt. kan klippes så det hænger ind i mod midten, også kan du sætte 3 græsser som ikke bliver alt for store men som har flotte frøstande
    som bund kan du evt. sætte hosta store flotte grønne blade andre med hvide striber, så du kan mikse lidt, men hold de helt grøn bladet for sig og dem med hvide for sig, du kan også sætte dem i små grupper..

    og hvis det var mig ville jeg ikke lave et helt rundt bed. gerne med lidt bløde former hvor det snor sig, men det bestemmer du helt selv smiley :)

    skriv gerne hvis du vil vide mere smiley


  • ditte p
    ditte p Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Svar: 4
    #13   10. okt 2011 Det næsten umuligt at undgå bare lidt ukrudt, men hvilken stil er du/ i til?
    hvis bedet skal ligge midt i haven, går jeg udfra at i har udsigt til det fra huset og derfor ogsåom vinteren, derfor ville jeg vælge noget stedsegrønt, som er pænt hele året og ikke mindst om vinteren, når blomsterne er visnet ned.
    er det er bed med fuld sol eller en del skygge? er der meget vind.
    er der nogen farve / farvetoner i ønsker at holde bedet i, eller skal det være alle regnbuens farver?
    Jeg har i mit ene bed lagt ukrudtsdug og flis, hvilket gør, der næsten ikke kommer noget ukrudt og det der kommer er frø bragt med vinden, det sætter sig i flisen og kan ikke trænge igennem dugen og er lige til at hive væk.
    Hvad med kanten til bedet, levende eller skal det være en form for sten?
    man kan jo også ligge granitskærver i bedet.
    VH Ditte


  • solvej
    solvej Tilmeldt:
    sep 2011

    Haver: 1 Emner: 4 Svar: 16
    #14   22. okt 2011 Hejsa inden du planter noget i din jord vil jeg råde dig til at kikke på din jord. Hvis der har været græs der hvor du vil anlægge dit nye bed er jorden nok hård som sten :0( i så fald er det godt at grave den godt igennem først, derved for de nye planter nemmere ved at etablere sig og det ukrudt der kommer er nemmere at fjerne ;0).

Kommentér på:
Blomster bed midt i haven, hvad for blomster?

Annonce