4 gode idéer til haven

4 gode idéer til haven

27. maj 2020

Dette er sponsoreret indhold

Hen over vinteren bliver haven ofte glemt en smule, da man ikke rigtig bruger den. Når foråret endelig melder sin kommen, har haven som regel brug for en kærlig hånd. Måske havemøblerne trænger til en ny lakering, blomsterbedene skal plantes om eller måske haven bare trænger til lidt omrokering, så den føles ny og spændende igen. Uanset om du har har nemt ved at få indrettet haveområdet eller har brug for lidt inspiration, så læs med og få 4 gode idéer til haven.1. Brug naturmaterialer

Naturmaterialer passer ind i enhver have. Havemøblernes naturlige nuancer komplementer havens mange farver. Det kunne for eksempel være et rustikt plantebord, som er lavet af genbrugte murertreller. Plantebordets grove look passer perfekt ind i et udendørsarrangement. Brug eventuelt bordet til opbevaring eller til at have planter stående på. Hvis du ikke er så meget til naturfarver, kan et hvidmalet træmøbel også gøre underværker i en have. Den hvide farve er klassisk og romantisk, og havens andre farver vil stå i smuk kontrast til den hvide farve. 


2. Planter giver haven liv

Sørg for at fylde haven med smukke planter og blomster. Det kunne for eksempel være rosenbede langs rækværket eller krukker med blomster på terrassen. Selvfølgelig skal du bibeholde noget af pladsen til at kunne opholde sig på, men en have med plantevækst skaber liv i haven. En livlig have behøver ikke at betyder megen vedligeholdelse og pleje. Der findes nemlig et utal af planter og blomster, og nogen passer nærmest sig selv. Så uanset hvor grønne fingre du måtte have, så findes der en plante, der passer til dig. 


3. Giv dine planter et løft

En  god idé kan være at løfte nogle af dine planter op i øjenhøjde. Det giver haven et mere dynamisk udseende og du får mulighed for at nyde dine planter på en anden måde. Dette kan for eksempel gøres med højbedekasser, som kan placeres overalt i haven. Det kan også gøres med planter der hænger ned fra loftet, hvilket giver et lidt retro look. En tredje mulighed kunne være krukker, der sidder fast på væggene i forskellige højder.


4. Skab en spiselig have

Der findes ikke noget bedre end at kunne hente grøntsager og krydderurter direkte fra haven. Der er noget dejligt landligt over det og det er fedt at være selvforsynende. Alt efter hvor meget plads du har i haven kan du plante kartofler, gulerødder og spinat, eller du kan nøjes med et mindre bed til krydderurter eller jordbærplanter.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x