Sådan gendyrkes ens køkkenaffald

Sådan gendyrkes ens køkkenaffald

31. maj 2022

Ofte når man står i køkkenet, og skræller gulerødder eller snitter salat, og så havner resterne i skraldespanden. Faktisk kan man gro nyt liv ud fra ens køkkenaffald. Det eneste det kræver er, at man har enten højbede på hjul, plantekasser eller altankasser. Faktisk er der næsten ingen grænser for, hvad man kan gendyrke i ens højbede. Alt fra salat, gulerødder, løg, ingefær, peberfrugt til ærter kan bruges igen, og deraf vokse sig til nye og friske grøntsager i ens plantekasser eller altankasser. Så kan man gennem sommeren sidde på ens bænke i haven med ens gendyrkede afgrøder. Læs med her i artiklen for at få tips og tricks til, hvordan man gendyrker ens køkkenaffald i plantekasser med hjul.

Peberfrugtplanter

Mange familier har ofte meget peberfrugt affald. Man piller toppen og kernerne ud, og smider det i skraldespanden. Tænker man over det, så kan man så kernerne i ens højbede på hjul. I plantekasser på hjul vil de vokse sig store og stærke, og inden man har set sig om, så har man ens højbede fuld af nye peberfrugter. Udover at plante peberfrugtstiklingen i ens plantekasser på hjul, så kan man også plante dem i nogle krukker stående på ens bænke. Grøntsager i krukker på bænke kan også være med til at give haven et unikt og hyggeligt look. Dog vokser peberfrugter sig store, og kan derfor få brug for f.eks. espalier. Espalier kan give planten støtte gennem dens opvækst. Derudover kan man bruge espalier til at binde peberfrugtplanten fast med.

Hvidløgsplante

Hver gang man investerer i et hvidløg, så er der altid for små fed til, at man gider at pille dem for bagefter at hakke dem. Derfor kan med fordel gendyrke de små fed i enten ens højbede, plantekasser eller altankasser. Man kan bruge stænglen som en form for purløg på ens mad, eller man kan plante feddene ud i efteråret. Hvidløgsfed er glade for kulde og frost, da de aktivt benytter sig af kulden til at vokse på. På den måde vil et enkelt fed vokse sig til et helt hvidløg, når foråret kommer.

Gulerødder

Guleroden er en grøntsag, som man næsten kan finde i alle køkkener. De bliver skraldet, og derefter skærer man toppen af, og smider den i skraldespanden. Dog kan man faktisk benytte sig af gulerodens top til at vokse nye gulerødder med i ens højbede på hjul. Hvis man bare putter toppen i lidt vand et par dage, så vil den begynde at danne rødder. Herefter kan man plante den ud i ens plantekasser på hjul, hvor der så med tiden vil vokse nye gulerødder ud af den genplantede gulerodstop. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 31. maj 2022
JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. nov 2021
Annonce