Få inspiration til din næste havetype

Få inspiration til din næste havetype

31. jul 2019

Når solen og sommervarmen endelig rammer Danmark, så kan man få en tendens til at føle sig tvunget udenfor. Dog kan en kedelig og ustruktureret have mindske lysten til at drage ud i det gode vejr. En attraktiv og kreativ have vil ikke kun kunne gavne dig når solen står højest, men hele året - der er få bedre følelser end at stå i stuen, og betragte sin spændende og kreative have i alle årets tolv måneder. Men en kreativ have kræver ofte andre materialer, og du kan hos LHM, anskaffe dig alt lige fra sand til granit - på den måde er du dækket ind, når du går i gang med at opgradere din have.

Den stille og rolig have

Det er vigtigt at kigge ind ad, når du skal til at omstrukturere din have. Hvad ønsker du at få ud af haven, når du kigger på den? Hvis du er vild med roligt idyl, skønne blomster og matchende farver, så kan den minimalistiske have, være noget for dig. 


Den minimalistiske have har et roligt udtryk, og er er præget af materialer som granit, beton og glas, som giver en glat overflade og et simpelt udtryk. Planterne i den rolige have består primært af planter, som ikke er flamboyante. Dette kan være lavendel, chokoladeblomsten og magnolien. Det vigtigste er, at du finder de blomster som du kan lide, og sørger for ikke at overgøre det. Hold det simpelt, for på den måde at skabe det mest rolige og flotte udtryk. 


Fordelen ved en minimalistisk have er, at den ikke behøver meget vedligeholdelse. 

Den naturligt vilde have 

Stik modsat den minimalistiske have, kan man finde den vilde have. Navnet kan virke misleddende, da det ikke handler om at lade sine planter gro voldsomt, og derved give have en rodet udtryk. Tværtimod, handler det om at lade de planter gro naturligt på din grund og omstrukturere efter de planter, som haven naturligt har. Hvis din have ikke har så mange naturlige planter, så er det vigtigt at vælge planter ud fra kriteriet, at planten skal kunne leve uden hjælpemidler i haven. 


Fordelen ved den vilde have, er at den kan bringe dig helt tæt på naturen. Samtidig vil den trække en masse sommerfugle, bier og andre nyttedyr til din have.

Haven til børnene

Børn, sommer og have er tre ting, som kan vende smilet på alles læber. Men hvis du skal trække børnene væk fra deres computere og ipads, så skal du gøre noget for det. Heldigvis, er det rimelig nemt gøre have børnevenlig og fuld af sjove aktiviteter. 


Plantelivet i børnehaven er fyldt med frugttræer, bær og simple planter. Følelsen af selv at dyrke frugt og bær er vidunderlig selv for små børn, og det kan give en god lektie for børnene om gode og friske råvarer. 


Det er nemt at fylde haven med aktiviteter til børnene. Hvis du er heldig at have større træer i haven, så er et træhus oplagt at anlægge. Du kan også lade træet stå, og give børnene muligheder for at klatre i det. Samtidig er trampoliner, konge spil og fodboldmål gode muligheder i haven til børnene.  

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x