Følg disse råd og kom støvallergien til livs

Følg disse råd og kom støvallergien til livs

28. dec 2017

Det er bestemt ikke sjovt at have støvallergi. Støvallergi resulterer nemlig i, at ens øjne ofte er irriteret, og at næsen løber. Herudover kan man også opleve, at man ofte hoster og nyser, og rigtig mange beskriver det som om, at man konstant har forkølelse. Det kan være rigtig svært at komme støvallergien til livs, men heldigvis er der forskellige råd, du kan følge, så du på den måde kan være med til at mindske støvet og støvmiderne hjemme hos dig selv i privaten.

Frisk luft er uden tvivl vejen frem

Der er ikke noget bedre end frisk luft, såfremt du ønsker at bekæmpe støvmiderne. Det betyder altså, at du hver eneste dag skal sørge for at lufte rigtig godt ud i dit soveværelse, når du vågner, og herudover kan det også være en god idé at lufte ud flere gange i løbet af dagen. På den måde skaber du nemlig god ventilation samt en kølig temperatur i rummet, hvilket støvmider bestemt ikke er glade for. Ydermere bør du vente med at rede din seng, indtil at du er færdig med at lufte ud i rummet, i og med at støvmider trives særligt godt, når din seng er dækket til med puder, dyner og tæpper.


Vask dit sengetøj ofte og luft din dyne udenfor

Det er ligeledes utroligt vigtigt, at du sørger for at vaske dit sengetøj ofte, og her anbefaler man, at man vasker det hver 14. dag, såfremt man lider af støvallergi. Ligeledes bør du gøre det til en vane for dig selv at lufte din dyne i frisk luft hver 14. dage i din have, da dette ligeledes vil kunne komme støvmiderne til livs. Ydermere kan det være en rigtig god idé at vaske topmadras, pude og dyne fire gange årligt, da du på den måde slipper for, at du får alt for mange irriterende mider med i sengen.

Det er i forbindelse med dette vigtigt at nævne, at du altid bør vaske sengetøj, dyner, puder og topmadrasser ved minimum 60 grader, hvorefter du bør anvende din tørretumbler ved den højeste temperatur til at tørre det.

 

Investér i en madras med polythelen

Et sidste råd til dig, der lider af støvallergi, er, at du bør købe en madras med polythelen. Polythelen er et termoplastisk stof, der er ganske særligt, eftersom det skaber et mindre fugtigt miljø sammenlignet med andre materialer, og det er bestemt ikke noget, støvmiderne er særligt begejstret for, da de elsker fugtige og lune miljøer – du finder et stort udvalg af madrasser hos www.bedrenaetter.dk. Du bør derfor gøre alt, hvad du kan, for at skabe et så køligt samt tørt miljø i dit soveværelse som overhovedet muligt, da dette uden tvivl vil kunne minimere mængden af støvmider i rummet markant.  

 

Overvej at kombinere disse råd med medicin

Hvis du vælger at følge de ovenstående råd, vil du uden tvivl kunne komme utroligt langt i forhold til at bekæmpe støvmiderne, og du vil desuden kunne mærke en forskel med det samme. Det skal dog nævnes, at det ikke er så ligetil at slippe fuldstændig af med støvmider, da de i en eller anden grad altid vil være til stede i rummet, uanset hvor meget du lufter ud i dit soveværelse, eller hvor meget du sørger for at vaske dit sengetøj. Det skal derfor nævnes, at det naturligvis også er muligt at søge hjælp ved sin læge, da der naturligvis findes forskellige produkter, der vil kunne lindre dine symptomer. Det er dog en rigtig god idé at starte ud med at undersøge, hvad du selv kan gøre i dit hjem, så du i hvert fald vil kunne minimere støvmiderne der.

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 27. maj
JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 12. maj
x