Gode råd til en mere bæredygtig have

Gode råd til en mere bæredygtig have

21. jan 2021

Bæredygtighed er noget der efterhånden fylder meget for mange af os og noget som i høj grad præger vores hverdag. Helt grundlæggende handler bæredygtighed om, at vi passer godt på vores klode og sørger for, at kommende generationer kommer til at have de samme muligheder, som vi selv har i dag. Et godt sted at starte i forhold til bæredygtighed, er simpelthen ude i din have. Så hop i arbejdstøjet - som ligeledes kan være bæredygtigt, og kom i gang med at skabe en mere bæredygtig have. Bæredygtighed er også noget der gennemsyrer organisationen Blåkläder, som giver dig mulighed for at anskaffe noget bæredygtigt arbejdstøj, hvis du står og mangler. Læs med videre, hvis du ønsker et par gode råd til en mere bæredygtig have. 

Dyrk planter og blomster

Planter i form af træer og buske er til stor gavn for vores miljø og klima, og derfor et godt sted at starte. Sørg derfor for at plante masser af grønt, som blandt andet oplagrer CO2 og udskiller ilt. Derudover er blomster i haven også en super god idé og har flere forskellige gode funktioner. Først og fremmest er blomster i haven til stor gavn for insektlivet og derudover giver blomsterne en dejligt duft, som du kan nyde når du tilbringer tid i din have.

Den korte vej fra jord til bord

Når vi er ude at handle ind, er mange af de varer vi køber ofte blevet transporteret lang, for at nå ud til os kunder. Dette er en stor belastning for klimaet, men heldigvis kan vi selv være med til at afhjælpe problemet. Du kan for eksempel starte med at dyrke gulerødder, kartofler, radiser, rødbeder og salat i haven, som er nogle gode begyndergrøntsager for dig der gerne vil være selvforsynende. Derudover er høns også en super god idé, da de både kan være med til at give god gødning, og samtidig også lægger æg, som jo altså bare smager bedre end hvis du køber dem i supermarkedet.


Brug regnvand

I tørre perioder hvor solen står højt på himlen og regnbygerne sjældent kigger forbi, kan det være nødvendigt at du selv vander din have. Især køkkenhaven, drivhuset og bede som ofte står lige i solens stråler, kan have behov for vand. Der er dog ingen grund til at benytte dig af det fine drikkevand, da du i stedet blot kan opsamle regnvand fra regnfulde periode og bruge det til at vande din have med. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 31. maj 2022
JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. nov 2021
Annonce