Hvilket vinduesmateriale passer til dine behov?

Hvilket vinduesmateriale passer til dine behov?

9. maj 2018

Står du i en situation, hvor du så småt begynder at trænge til nye vinduer? Så har du en noget større opgave foran dig en man lige umiddelbart skulle tro, for vinduer er ikke bare vinduer. Det er langt mere kompliceret end en ramme og lidt glad, for der er så mange forskellige modeller og typer af vinduer, at man kan blive helt forvirret.

Men først og fremmest skal man beslutte sig for hvilket materiale man vil benytte, for der er fordele og ulemper ved dem alle. VI vil gerne gøre det nemt for dig, så derfor har vi lavet en lille oversigt over materialerne.


Trævinduer

Hvis man gerne have vinduer i rent træ, så er det vigtigt at man husker på én ting. De kommer til at kræve vedligeholdelse, for ellers vil vind og vejr med tiden tage livet af dem. Men når det så er sagt, så får man ikke noget materiale, der er smukkere og mere hyggeligt end gode gammeldags trævinduer. Vælg dem med sprosser og få et rustikt look, som ikke kan få flottere med andre materialer.

De giver et fantastisk look både indendørs og udendørs, så hvis man kan leve med at skulle male og vedligeholde dem med jævnlige mellemrum, så findes der ikke noget flottere end ægte trævinduer.


Plastvinduer

I den modsatte ende har vi vinduer, der er praktisk talt vedligeholdelsesfrie. Plastvinduer eller PVC-vinduer er fremstiller at plast, hvilket især egner sig godt til boliger nær kysten, hvor der er megen salt i luften, og hvor trævinduer hurtigt vil rådne op.

Man går naturligvis en smule på kompromis med udseendet, men det betyder ikke, at man ikke kan få noget, der er pænt. Nye og moderne plastvinduer fås i alverdens forskellige designs, så man kan vælge frit på alle hylder. De er ikke så rustikke og hyggelige som trævinduer, men til gengæld, så slipper man for den konstante vedligeholdelse, som kan være en uhyre trættende ting i længden.


Træ-alu vinduer

Hvis man vil have det bedste fra begge verdener, så er træ-alu vinduer det helt rette valg. En af de helt store fordele ved en træ-alu vindue er, at man indendørs får det smukke og hyggelige fra træet, men udendørs har men det vedligeholdelsesfri element som man kender fra plastvinduer.

Det er altså en virkelig praktisk måde at kombinere det behagelige med det praktiske, og for de fleste danskere er træ-alu en klar favorit. Vær dog opmærksom på, at det ikke er en god læsning, hvis der er megen salt i luften, da aluminium og salt ikke er gode venner.


Find de bedste vinduer online

Hvis du gerne vil have den bedste pris på nye vinduer, så sørg for at handle online. Gå ind på SparVinduer og spar penge på vinduer og døre. Der kan du finde flotte vinduer af høj kvalitet til en fornuftig pris, uanset om du vil have trævinduer, plastvinduer eller træ-alu vinduer. Valget er dit, så vælg det, der passer til dine ønsker og behov.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x