Roser er røde, violer er blå - planter du rosenbuske, ...

Roser er røde, violer er blå - planter du rosenbuske, ...

20. dec 2017


Går du med tanker om at få et rosenbed i haven, så udnyt efteråret og kom i sving, inden frosten tager ordentligt fat.


Roser er smukke og findes i rigtig mange varianter - sørg for at finde en art, der passer til dig, og din have. De fleste roser elsker sol og luft, så undgå at plante i skygge eller sandet jord - medmindre netop denne art, kan klare strabadserne.

Rosenbuske plantes bedst i efteråret inden jorden er frossen.


Husk at du ikke må plante rosenbuske, hvor der har stået roser før - medmindre, du har udskiftet jorden først.


Når du har fundet den rosenart, du vil have og har fået planten hjem, så skal du gøre den klar til at blive plantet. Det gør du ved at studse rødderne, og fjerne evt. beskadigede dele af rødderne. Husk også at fjerne vildskud.


Nu skal roserne plantes. Grav et hul, der er tilpas i størrelsen. Det skal være dybt nok til at rødderne kan være der, og bredt nok til at planten kan gro. Herefter løsner du jorden i bunden af hullet med en greb, og hælder vand på. Når vandet er forsvundet fylder du lidt kompost i, og så er du klar til at plante rosen. Husk at roddelene ikke må bøje opad.


Hold rosen bøjet, mens du smider jord blandet med kompost på - når ca ¾ af rosen er dækket, retter du den op, og træder let til. Vand igen, og fyld det sidste jord på. Træd igen let til. afslut gerne med at lag kompost, og husk at holde roserne beskyttet med grangrene vinteren over.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 2 timer siden
JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 12. maj
x