Sådan får du den smukkeste græsplæne

Sådan får du den smukkeste græsplæne

18. sep 2018

Græsplænen er måske ikke ligefrem havens pryd, men den er havens fundament. Og et godt fundament er alle steder i livet et vigtigt udgangspunkt for, at man kan bygge smukke og gode ting ovenpå. Det er derfor meget vigtigt, at du ikke glemmer at tage dig af din græsplæne.

Ser græsplænen tilgroet og sjusket ud, så tager den nemlig opmærksomheden fra alle de andre smukke planter i haven. Det skal den ikke – den skal derimod være i harmoni med alle blomsterne, buskene og træerne. Og det bliver den kun, hvis du husker at slå og trimme den.


Sæt tid af til din have

Det kan være svært at finde tiden til at gå i haven midt i en travl hverdag. Mange prioriterer en masse ting før haven og kommer til at se den som et stressmoment, som giver dem dårlig samvittighed.


Men i virkeligheden bør du se på din have med helt andre øjne. For det at gå i haven og nusse med bede og græs kan være utrolig terapeutisk. Her får du lov til at udføre helt lavpraktisk arbejde imens du ser dine planter spire og gro til noget urolig smukt.


Køb en motordrevet græsslåmaskine

At slå græsset kan være rigtig besværligt, og det kan tage lang tid. Det er nok den del af havearbejdet, der er mest basalt og kan være mest kedeligt. Så hvorfor ikke sørge for, at du kan gøre et hurtigt og effektivt?

Det kan du med en motordrevet græsslåmaskine. Her starter du en motor, som får græsslåmaskinen til at bevæge sig hurtigere og uden at du skal skubbe nær så meget. Det aflaster dig, og det gør dit arbejde med plænen langt hurtigere – så du bagefter kan fokusere på langt sjovere ting.


Er din plæne blevet ujævn? Reparer den!

En ujævn plæne er noget af det mest triste og grimme at se på, som du kan komme ud for. Alligevel er der rigtig mange haveejere, som enten ikke ved hvordan de skal ordne den eller som ikke orker det. Og det er en skam, for en smuk plæne er som sagt vigtig for helhedsindtrykket af haven.

Det kan godt være en proces at reparere en ujævn græsplæne, men det er hverken særlig svært eller særlig besværligt. På internettet finder du tips til reparation af ujævn græsplæne.


Vær opmærksom på de små detaljer

I haven er det virkelig detaljerne, der tæller. Her er det farven og formen på den enkelte blomst, en busks placering eller den måde, som træernes kroner skygger på, som gør forskellen i det æstetiske indtryk. Derfor bør du også dvæle ved detaljerne, når det kommer til din græsplæne.


Her er det for eksempel enormt vigtigt, at du husker at trimme plænens kanter. Når du slår den med din græsslåmaskine, er det nemlig kun overfladen, som bliver lige og pæn. Plænens kanter kan stadig stritte og se ujævne ud. Derfor kan du med fordel tage kanterne med en havesaks efterfølgende for et jævnt og lige udtryk.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 31. maj 2022
JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. nov 2021
Annonce