Sådan giver du din have nyt liv med flotte træer

Sådan giver du din have nyt liv med flotte træer

9. mar

Vil du gerne give din have nyt liv, så er der en nem og enkel måde at gøre det på. Træer giver et helt nyt look til din have, og de kan give en masse forskellige goder i løbet af året, som du kan nyde godt af. Træer kan være med til at danne ramme for din have, og de kan sørge for, at der kan komme en masse nyt liv i form af fugle. 

Træer har altså mange forskellige egenskaber i en god dansk have, og du kan få del i glæden ved blot at følge nogle lette trin. Vil du gerne pifte din have mere op, så kan du få fat i fliserens, så dine fliser i for og baghave kan blive som nye igen.


Vælg det rigtige træ

Når du skal i gang med processen, så er det først og fremmeste vigtigt, at du vælger det rigtige træ. Der er flere hundrede at vælge imellem, og alle har de egenskaber, som egner sig til mange forskellige ting. Du kan overveje, om gerne vil have et frugttræ. Dette kan give dig forskellige frugter i løbet af året alt afhængigt at sorten, og du vil altså få et udbytte af det træ, som du planter. 


Du kan også vælge et nøddetræ. Dette kan være godt at have ved hånden, hvis man gerne vil implementere nødder i sin diæt, eller man har dyr, som kan tåle nødderne som foder. Så er der også mange planter, som er flotte at se på, og her er det op til dig, hvordan du gerne vil have, at din have skal se ud. Et af de bedste ting, som kan gøre i starten af processen er at besøge den lokale planteskole eller gartner, som kan vejlede dig til at finde lige det træ, som du står og mangler. 


Plantning og opbinding af træet

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at binde træet op, efter du har plantet det i jorden. Dette er for at give den støtte, mens det vokser sig større og mere robust, og det er altså op til dig at sørge for, at træet får den mulighed. Når du planter dit træ, så skal du huske, at den skal have plads til at vokse. 


Sørg derfor for, at plantehullet, som du laver til dit træ er lidt større end den potte, som den kommer i. Sørg også for, at du har god gødning og jord til at dække hullet til efterfølgende, så træet har de bedste betingelser for at gro. 

Vand dit træ godt

Du skal huske at vande dit træ godt i starten. Her er der tale om 20-30 liter vand per træ, og det skal ikke vandes lidt over en større periode, da der ellers kommer rødder til overfladen. Du skal vande længe af enkelte omgange, så rødderne kommer dybere ned i jorden. Husk også at gøde jorden to gange om året. Her er de bedste tidspunkter forsommer og sensommer.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x