Sådan gør du din have klar til foråret

Sådan gør du din have klar til foråret

19. apr 2021

Foråret er ankommet, og det betyder, at det endelig er tid til at gå i haven og få styr på bede, blomster og græsplænen.

Findes der noget bedre end at gå rundt og nusse om haven, mens du lytter til fuglene som kvidrer i solen, eller måske mens du lytter til en god podcast eller lydbog. Det er ren terapi for sjælen at bruge tid på sine potter og planter i haven. Her får du fire bud på gode haveprojekter til de kommende forårsmåneder.

Klip hækken

Er din hæk også begyndt at stritte i alle mulige retninger? Så er det måske tid til at finde hækkeklipperen frem. Et godt husråd er, at du bør klippe din hæk to gange årligt. Gerne en gang i den tidlige sommer og igen til efteråret. Det kan dog være en besværlig og halvfarlig proces, hvis du ikke benytter det rigtige udstyr. Med en teleskop-hækkeklipper undgår du at skulle stå i mærkelige positioner, som er dømt til at gå galt. Sammenlign gode teleskop hækkeklipper. Her kan du i stedet stille dig trygt og godt på jorden, da teleskop-hækkeklipperen kan klippe i højden.

Lug ukrudt

Ukrudtet er hurtigt ude af starthullerne, så snart solen begynder at vise sig i foråret. Derfor er det en god idé allerede nu at begynde at komme det til livs, inden det vokser dig over hovedet og bliver mere livskraftigt. Samtidigt vokser rødderne sig også større og større med tiden, hvilket gør det ekstra besværligt at grave op af jorden.  Så det er altså bare med at smøge ærmerne op og komme i gang med at bekæmpe ukrudtet i din have.

Gør din køkkenhave klar

Er du den heldige indehaver af en køkkenhave, så kan du så småt gøre den klar til sæsonen allerede i foråret. Det er stadig for tidligt til at begynde at så en masse nyt i din køkkenhave – udover rucola og spinat. I stedet kan du gøre den klar, så du kan så og plante ud i den, så snart temperaturen er blevet varmere. Du kan med fordel lægge kompost ud på jorden. Da en for frisk kompost kan hæmme frøenes evne til at spire, er det vigtigt at du senest lægger kompost ud nogle uger før du ønsker at så.

En anden ting du kan forberede er forspiring af kartofler, og du kan også så grøntsagsfrø i vindueskarmen eller drivhuset, hvis du ønsker en tidlig høst.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 31. maj 2022
JettePedersen
JettePedersen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. nov 2021
Annonce