Sådan vælger og planter du det nye træ til haven

Sådan vælger og planter du det nye træ til haven

20. apr 2020
Har man kigget på den samme have i lang tid, så kan der for mange være behov for, at der kommer nyt liv til i det grønne. Du kan nemt og enkelt plante flotte nye planter i din have og på denne måde sørge for nyt liv, dog er der enkelte råd, som er gode at følge, når du skal vælge det nye træ og plante det efterfølgende. Du kan derfor læse med i denne artikel for at lære mere omkring, hvordan du vælger det perfekte træ til dine behov, og hvordan du derefter får det plantet godt og solidt i din have. Men inden du kører ud for at hente dit nye træ, så er det en god ide at få tjekket bilen efter for fejl og mangler, når du skal transportere træet hjem dig selv. Du kan læse meget mere omkring bilsyn på Tjekbilsyn , så du kan være sikker i din bil og være godt kørende. 

Valget af det helt rigtige træ
Skal du have et nyt træ i haven, så er det vigtigt, at det er et træ, som passer til dine behov i hjemmet. Dette gør, at du skal tænke over størrelsen af din have, da der er forskellige træer, som kan blive meget store i størrelsen, og som hurtigt kan blive et problem, hvis ikke du har mod på at beskære det, så det passer til din have. Derudover skal du tænke på, om dit nye træ skal have en funktion, eller om det udelukkende skal være til pynt i haven. Der findes mange forskellige nøddetræer, og du kan også få frugttræer, som alle er gode til at producere forskellige typer af mad, som du kan tage med ind i køkkenet. Der findes også mange forskellige træer, som er gode, hvis du gerne vil have et større fugleliv i haven. Det er derfor en god ide, at du tænker over, hvad du har behov for og skriver en liste ned, og derefter tager turen til planteskolen. 

Plantehullet i haven
Efter du har valgt dit træ, og du har betalt for det og taget det med hjem i haven, så er det tid til, at du skal plante det. Er det et tæt træ, som du gerne vil plante, så er det vigtigt, at det ikke skygger for andre planter i din have, som har behov for direkte sollys, ellers vil disse hurtigt dø. Når du skal plante et nyt træ, så skal plantehullet i haven være stort nok til at kunne have plads til alle rødderne, som træet har i forvejen. Der skal derudover være plads nok til, at du kan fylde jord i efterfølgende, som giver træet et mere stabilt leje i jorden. Har du dog købt et træ, som har en enkelt og meget længere rod end normalt, så er det en god ide at klippe en anelse af i enden, så du ikke skal grave et for dybt plantehul til dit træ.

Bind dit træ op
Nu har du plantet dit træ, og du har givet det ny jord. Derefter skal du binde dit træ op. Dette er for at give det en stabilitet, så det uden problemer kan vokse sig flot og lige i luften, uden at det bliver forstyrret af elementernes rasen. Dette kan nemt gøres med almindelig snor og en længere træpind, som graves i jorden sammen med træet. Dette gør, at dit træ står stabilt, og at det ikke gror skævt op. Dette kan nemlig være en træls effekt at have i sin have, da et skævt træ også kan være i fare for at vælte i storm. Husk derfor at binde dit træ godt op. Så kan du have ro i sindet, når det vejret trækker op.

Husk at vande godt
Når du har fået et nyt træ i haven, så er det vigtigt, at du sørger for, at det altid er godt vandet. Et nyt træ har behov for cirka 20 liter vand om ugen, og du kan derfor med god samvittighed tage haveslangen frem og give træet en tur. Når du giver dit træ vand, så er det ikke en god ide at give vand sporadisk, altså af flere omgange med knap så meget vand. Træets rødder stikker dybt, og det er derfor vigtigt, at du vander det, så der kommer vand helt ned til de dybeste rødder. Når du vander dit træ godt, vil du også hurtigt kunne se en forskel i, hvor hurtigt og godt det gror i din have. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x