Tre tips til dig, der gerne vil have en smuk have i vi...

Tre tips til dig, der gerne vil have en smuk have i vi...

11. okt 2019
I vintermånederne kan det sommetider synes svært at holde haven fin og pæn. Buske og træer er nøgne og haven er ofte dækket af nedfaldne blade. Selvom der ikke tilbringes meget tid i haven, når det bliver koldt udenfor, kan det for haveentusiaster stadig være vigtigt, at der ser hyggelig og indbydende ud, når man kigger ud af vinduet. Derfor har vi i det følgende samlet tre tips til dig, der gerne vil have en smuk have i vintermånederne. 

Sørg for at dine fliser er rene og pæne
Fliser kan året rundt have en tendens til at blive mørke og ukrudtsramte. Det kan dog være en af de vigtigste dele af haven at holde ved lige i vintermånederne, fordi de fleste går på fliserne for at nå op til hoved- eller bagdør. Det er således ofte den del af haven, som du ser allermest i vintermånederne. Det bedste, du kan gøre for at få dine fliser pæne igen, er at bestille professionel fliserens. Når et professionelt firma tager sig af fliserne, vil de altid se ud som nye bagefter, hvilket vil få hele haven til at se flot og indbydende ud.

Plant “vinterplanter”
Der er heldigvis en lang række planter, blomster og buske, der er i stand til at overleve vinteren. Sådanne “vinterplanter” kan gøre en stor forskel for, hvordan din have ser ud i de kolde måneder og tilføje liv i en ellers farveløs vinterhave. For eksempel kan buske som kristtorn og snebær godt holde stand i kulden, og er derfor gode at få plantet i sommerperioden. Derudover er en julerosen også altid en god idé at få plantet, da den også klare - i hvert fald - den milde vinter. Dens fine blomster kan være utrolig kærkommen i de mørke måneder. Bregner kan ligeledes være gode i vinterhalvåret, hvor de som regel ikke påvirkes nævneværdigt af kulden, og derfor står flot i selv de koldeste måneder. Buske, planter og blomster, der kan klare vinteren er således en af de allerbedste måder at sikre sig, at haven også er flot og farverig i vinterhalvåret.

Dekorér haven med lys
Et andet godt råd til at skabe en hyggelig have om vinteren, er at dekorere den med lys. Forskellige typer lyskæder kan hænges i både træer og buske, og får haven til at lyse smukt op, når mørket falder på. Særligt i december måned, kan det skabe en skøn atmosfære, når lyskæder lyser hele haven op. Mange har - helt naturligt - den bekymring, at det bliver dyrt i el at have lyskæder tændt hele vinteren, men heldigvis er det i dag sådan, at mange af denne type lyskæder kan fås med solceller. Det vil sige, at de i løbet af dagen samler al den energi de kan fra solen, så de kan lyse om aftenen, når det bliver mørkt. Det behøver således hverken være dyrt eller dårligt for miljøet at have lyskæder, der dekorerer haven i vintermånederne. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x